Vés al contingut (premeu Retorn)

Sou a: Inici / Notícies / Reduïm el consum elèctric del principal CPD de la UPC

Reduïm el consum elèctric del principal CPD de la UPC

El CPD de la UPC, ubicat a l'edifici Omega del Campus Nord, ha reduït el seu consum elèctric gràcies al procés de virtualització d'aplicacions que hem dut a terme

El consum mitjà del Centre de Processament de Dades (CPD) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha passat de 102KWh a 85KWh aproximadament, fet que suposa un 17% d'estalvi energètic. Aquesta reforma energètica es tradueix en un estalvi econòmic aproximat de 25.000 €/any i, alhora, en una millora en l'impacte mediambiental.

Aquestes instal·lacions, administrades i gestionades per UPCnet, van ser estrenades l’octubre de 2007 per ampliar l’espai dedicat als equips informàtics i de comunicacions que estaven allotjats al CPD de l’edifici Vèrtex.

Actualment, el CPD compta amb 1.050 servidors virtuals, i alberga els serveis corporatius de la Universitat, com el campus Atenea, el sistema de gestió acadèmica, el correu electrònic, la gestió financera i de personal, i el servei de telefonia. D’altra banda, el centre també acull equipaments de computació d’altres unitats: Unitat de Gestió dels Departaments CS i ESSI (UGDSI)Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB)Física Aplicada (FA)i2CAT, etc.


Font: https://www.upc.edu/ca/sala-de-premsa/noticies/es-redueix-el-consum-electric-del-principal-cpd-de-la-upc